Antonio Rey
 Home
Home > Artistas > Gitaar > Antonio Rey
Websitelink
     
 

Antonio Rey

Artiestennaam:   Antonio Rey
Eigenlijke naam: Antonio Rey Navas
Geboren: In Madrid op 9 maart 1981
Burgelijke staat: Gehuwd en ze hebben een dochter, Mara

 

Antonio Rey
Antonio Rey begeleidt La Tremendita

Antonio werd geboren in een Madrileens gezin met twee kinderen: hij heeft nog een zus, Mara. Hij ging op negenjarige leeftijd met zijn vader, zanger en gitarist Toni Rey, mee toen deze voor werk – optreden in Mexicaanse tablaos – naar Mexico vertrok. Hij werd mee het podium opgetrokken en leerde daar de basis van zang- en dansbegeleiding.
Antonio Rey
Antonio Rey

Een paar jaar later ging hij mee op tournee met de danseres Yoko Komatsubara en verbleef een jaar in Tokyo waar hij alle “langskomende” Spaanse gitaristen die er kwamen optreden bezocht en van hen leerde. Of het nu Joaquín Amador – echtgenoot en gitarist van Manuela Carrasco – of de gitarist in de groep bij de optredens Joaquín Cortés was. Hij keek naar hen en studeerde hun falsetas in. Hij leverde hem de bijnaam “de spion” op.
Op zijn zeventiende vertrok hij naar Madrid waar hij optrad als zang- en dansbegeleider voor zijn zus, Mara Rey, in Casa Patas. In het publiek zat Antonio canales die hem goed vond spelen en hem een contract in zijn companie aanbood.
In die tijd maakte hij ook kennis met een bepaalde stijl van gitaarspelen: Cañaroto. Genoemd naar een Madrileense wijk, met vertegenwoordigers als Viejín, David Cerreduela “El Nani” en Jesús de Rosario.

Hij wijdde zich aan het componeren voor- en verdiepen van zijn kennis van dansbegeleiding. Hij werkte vervolgens met Rafael Amargo, Rafaela Carrasco, Manuel Carrasco en Farruquito. Daar maakte hij ook het verschil mee in de manieren van optreden. Mensen die heel vaak repeteerden en dan het podium opgingen met een dergelijk stuk, of mensen als Manuela Carrasco of Farruquito die zeiden: “ik dans nu een soleá en jij begeleidt me”. Klaar.

 

 


Antonio Rey

 

De volgende stap werd om als soloartiest aan de weg te timmeren. Hij deed mee aan diverse wedstrijden en won er enkele. Zoals de Bordón Minero in 2003 in La Unión en tijdens de wedstrijd in Hospitalet de Llobregat. Tijdens een wedstrijd in Jerez de la Frontera werd hij door Gerardo Nuñez opgemerkt. Hij stelde voor om zijn eerste CD te produceren; ‘A través de ti’. Die werd bij Gerardo thuis opgenomen, waarbij Antonio nog op de gitaar van Gerardo speelde voor de opnames omdat die beter klonk dan zijn eigen gitaar.

In 2010 won hij tijdens de Nationale wedstrijd in Córdoba; hij kreeg zowel de eerste prijs voor zijn solowerk als voor zijn dans- en zangbegeleidingsspel.  Hij speelde vervolgens solo in de voorstelling van Carlos Saura “Flamenco hoy”.

In 2012 nam hij deel aan de Bienal de Flamenco de Sevilla en kreeg daar de Giraldillo al Toque toegekend, een zeer belangrijke prijs.

facebook
twitter

Solo-CD's:

2008:   A través de ti

A través de ti  

2011:   Colores del Fuego

2011: Colores del Fuego  

 

2013:   Caminoal Alma

Camino al alma  

 

Overzicht van de optredens die ik live meegemaakt heb van Antonio Rey:

Maart 2008 Jerez – Cádiz, Teatro Villamarta
Maart 2010 Jerez – Cádiz, Teatro Villamarta
   
 
neem contact op
Communicatie
Flamenco
Nieuwsberichten
Artistas
Agenda optredens
Winkelen (op een andere site)
Andere cultuuruitingen
flamencoschoenen
Danslessen nemen
Gitaarles nemen
Flamenco canon bekijken
Column lezen!
Pijsvraag winnen!
Dansschoenen kopen
Dansrok kopen
Flamenconieuws lezen!
Nieuwsbrieven lezen of op abonneren
Link naar de website van Antonio Rey
Mail ons via:
Link naar pagina waarop je feedback kunt geven
Link nar pagina waarop je je kunt aanmelden om de nieuwsbrief te ontvangen
Link naar pagina waarop de nieuwste prijsvraag staat en waar vanaf je de oplossing kunt insturen
Link naar pagina waarop je tweedehands zaken te koop kunt vragen of aanbieden middels een advertentie
Link naar pagina waarop je een verzoek tot linkuitruil kunt indienen

 

 

 

Graag ontvang ik je kritiek, verbetervoorstellen of aanvullingen
Copyright                  Sitemap                 Links                  Privacy
Zonnebloemveld in Andalucía